Bebi Dol uči da mesi hleb

Bebi Dol poželela je da na Farmi nauči da mesi hleb, što je izazvalo dosta smeha u kuhinji kuće u Barajevu.

Prethodno je Viktorija dala "ostav" učenici, jer je htela da mesi hleb, a da nije skinula prstenje sa ruku! Kao poslušni đačić, Bebica je otišla do sobe i skinula nakit. Prekrstila se i pomolila iznad vangle. Bila je spremna za veliki izazov.
"Šamarala" je Bebi testo, hukteći i mrmljajući da "hoće da nauči", da "nije to neka nauka", da "jeste teško, ali da ima volju"...
Umorila se Bebi posle "borbe" sa testom, tek tada saznavši da je puna vangla smese zapravo količina za četiri "jače" vekne hleba.
"Auuu, šlogirala sam se od te mase", glasno je komentarisala, dok su se Nigor i Marko Đurovski cepali od smeha, gledajući ovu neočekivanu zabavu u sitne sate.
Mladi Marko nije odoleo pa je peckao stariju koleginicu, kojoj je desnica bila kao od cementa posle mešanja. "Vidi kakav biceps imaš, trebalo bi da se istetoviraš", bila je prva Markova "strelica" ka Bebi, a onda je nastavio: "Je l' ti brojiš koliko si puta zamahnula po tom testu?" i "Vidi da nema neki dinar na dnu vangle"...
Bebica je stoički izdržala sve napore i sva zadirkivanja, ali je priznala: "Čooovečee, drhte mi i ruke i noge...Ovo je težak posao. Kad kupiš hleb i ne znaš kako se neko namučio da ga napravi".
Dok je ona učila da mesi hleb, Nigor je spremio nešto konkretno za jelo, pa je zajedno sa Markom i isprcpljenom Bebi Dol prionuo na šnicle u jedan sat posle ponoći!

Коментари