Budite i vi Farmer - na Facebooku (FarmVille)

FarmVille igra od juna je privukla više od 60 miliona Facebook korisnika. Nema mnogo onih koji bi u stvarnom životu počeli sa vođenjem farme, ali zato soc-net sajt Facebook omogućuje da se u ulozi farmera oprobate u igrici.

Gotovo polovina članova ovog popularnog sajta postala je zavisna od sađenja virtuelnih biljaka i uzgajanja stoke, dok druga polovina igru nije nikada igrala ali je njen fan.
Ljudi iz kompanije Zynga, koja je tvorac ove igrice, tvrde da bar 22 miliona korisnika posećuje svoju (ili farmu nekog od prijatelja) na dnevnom nivou, pise portal Mondo.
Eksperti za igre ali i sami igrači ističu da igrica ima potencijala da se dugo održi i to naročito zbog velikog broja novih korisnika koje svakodnevno privlači.
Eksperti čak ovu igru svrstavaju u kategoriju "humanog igranja", jer se bazira na kooperaciji, strategiji i kreaciji a ne na destrukciji, kao većina drugih igara
Dakle, ako vam se neko dugo ne javlja na telefon samo proverite Facebook, sigurno je "onlajn" i sadi biljke ili se bavi stočarstvom na svojoj ličnoj virtuelnoj farmi.
Link FarmVille

Коментари