Na Farmi niko nece da radi

Zima je poremetila život na „ružičastoj“ farmi. Spisak zaduženja koja VIP seljaci mogu da obavljaju se sveo na minimum, mada oni svesno izbegavaju spoljne obaveze, uglavnom se držeći rada po kući.

Iako se žale da im je previše hladno da bi nešto radili napolju, farmerima izgleda ne smeta zima kada je reč o razonodi na snegu. U snegom zatrpanom dvorištu, tokom dana igrao se fudbal, a u kasne
večernje sate farmeri su pravili Sneška Belića, odnosno Snešku Belić sa crnom perikom na glavi, koju je Marko častio poljupcem.
Osim uživanja u zimskim čarolijama, farmeri su se u četvrtak zanimalii muzikom. Onu su, u duhu raspoloženja predstojećih praznika, dobili zadatak da naprave novogodišnju pesmu. Prvo su sastavljali tekst, oko kojeg su se posebno angažovali Đura, Bebi Dol, Nigor, Viktorija i Topalko, a kasnije su se preselili za klavijature kako bi komponovali muziku. Naravno, ponovo se našao neko kome je to zasmetalo. Dok je Bebi komponovala, Maja, koja je do pre nekoliko dana terorisala cimere urlajući iz sveg glasa, zanovetala je kako ne može da sluša istu melodiju iznova i iznova. Na insistiranje vatrene Nišlijke, Bebica se premestila u trpezariju, ne bi li nastavila sa smišljanjem numere.
Oko ponoći, napokon su se svi okupili u trpezariji kako bi uvežbali novogodišnju pesmu, u kojoj su iznosili pojedinačne želje za Deda Mraza.
- Što baš ja moram da poželim bebu u novoj godini? Zašto Igor da želi jahtu u marini, a ja stomak do zuba. Neću to da pevam - zavapila je Sandra, kada je čula želju koju su joj farmeri namenili.
Međutim, autori pesme brzo su ubedili plavokosu misicu da nema ništa loše u toj želji.
- Nakon što smo se uzeli, normalno je da nam poželiš bebu za prvu godišicu braka - našalio se Nigor.

Коментари