Slava i novi zadatak Velikog brata

Pošto su uspešno ispunili zadatak "Restoran VB", ukućani su dobili novo kuvarsko zaduženje od Velikog Brata.

Kulinarske sposobnosti ukućana na sve su višem nivou, što je bilo primetno i tokom dana, dok su pripremali slavsku trpezu, jer Mirjana i Đorđe slave Svetog Nikolu.
"Domaćini" su bili najzaposleniji u kuhinji, a uz ručak su nazdravljali i atmosfera je bila vrlo prijatna, što je ovih dana u Kući redak slučaj. Među najveselijima je bio Radiša, koji je pored vina za zdravicu "drmnuo" i par piva.
Jovana i Kristina pomogle su domaćinima da počiste sto od slavskog ručka, a nakon malog odmora, dobili su novi zadatak od Velikog Brata.
Manuel je pročitao ostalima dnevni zadatak – moraju da naprave džem od kestena, i tako postanu prvi u zemlji koji će napraviti taj proizvod. Od Velikog Brata dobili su recept, kecelje, kape, kao i sav potrebni materijal. Ukoliko budu uspešni, dobiće sav džem na poklon, kao i neka posebna iznenađenja...
Odmah su se ukućani prihvatili čišćenja...
"Ja nemam pojma kako se ovo pravi. Ne znam ni koja je količina čega", očajavao je Karlo, koji je sa Đorđem pokušavao da očišćen kesten usitni i skuva.
"Samo ti dolivaj vodu, topla voda će sve sjediniti", savetovao je Đorđe.
Ostali su i dalje obavljali "beskrajni" posao čišćenja kestenja, a ukućanke su se žalile pošto su upropastile nokte. Mirjana je počela da priča o svom poslu medicinske sestre, pa su se svi uključili u razgovor o medicini. Naravno, Jovana i Dragica su opet zauzele oprečne stavove, i to o mogućnostima korupcije u zdravstvu. Ozbiljan razgovor uz kestenje u Kući!

Коментари