Gospodari i sluge u Velikom bratu VIP

Novi nedeljni zadatak još će više produbiti jaz između bogatih i siromašnih - od sada su gospodari i sluge! Veliki Brat Anabeli je u ispovedaonici dao tekst zadatka, koji je bio tako dug i obiman da su se svi bogataši okupili da pokušaju da ga protumače.

Bogataši će postati gospodari, a siromašni njihove ponizne sluge, i to bukvalno. Među sobom će morati da odrede glavnog slugu batlera, nekoliko kuvara, čistača ili čistačicu, kao i Pepeljugu.
Batler će raspoređivati zadatke, kuvari će morati dnevno da naprave tri obroka i dve užine po želji svojih "poslodavaca", s tim što nijednu namirnicu ne smeju sami da okuse, niti odnesu ostalim slugama. Čistači će nameštati krevete, čistiti sobe, kupatilo... A Pepeljuga će održavati sobe za poslugu.
Da bi sve bilo još komplikovanije, gospodari ne smeju u toku nedeljnog zadatka nijednom da im kažu "hvala", "molim" ili "izvini", a sluge ne smeju da im se samoinicijativno obrate, osim ako traže dozvolu za prolazak kroz njihove odaje.
Anabela i Ena bile su prilično zbunjene zadatkom, dok su muškarci očigledno bili oduševljeni, naročito Mladen i Alden.
"Dakle, mi tražimo, oni prinose", oduševio se Bosanac, a maneken se naslađivao detaljima - "tri obroka, dve užine, još po želji"...
"Stvarno ne znam kako ćemo ovo izvesti, ja sam navikla da nameštam sama krevet čim ustanem, i svaku rečenicu počinjem sa 'izvini'", rekla je Ena, koja je zatim sa Anabelom otišla kod Velikog Brata, da razjasne nekoliko nedoumica iz zadatka.
Sluge će morati svake večeri i da zabavljaju gospodare, tako što će im osmisliti kulturno-umetnički program. Ukoliko sluge tri puta odbiju da izvrše naređenje, ili svi zajedno pogreše više od 16 puta, zadatak će biti neuspešan. (Mondo)

Коментари