Lepa Lukić ponovo plakala

LEPA Lukić, čiji je zadatak da nadgleda sluge, opet je zaplakala jer već danima ne može da dovede u red pojedine članove svoje ekipe.

Ona se u petak u ispovedaonici požalila Velikom Bratu da uopšte nema kontrolu nad poslugom jer niko ne shvata ozbiljno svoje obaveze i da je stalno „miniraju“. Veliki Brat je pokušao da je uteši, rekavši da odlično obavlja svoj zadatak, a ona je nastavila da se žali, navodeći da neistine o njoj, koje lansiraju pojedini pripadnici siromašnog tabora, „idu u narod“ i predložila Velikom Bratu da je neko drugi zameni na funkciji glavnog sluge.
Pošto su uspešno obavili dva dnevna zadatka, sluge su na nekoliko sati dobile priliku da zamene mesta sa svojim gospodarima. Obukli su grofovske kostime i prešli u bogati deo kuće, gde su ih služili dojučerašnji bogataši. Kada su novopečene gospodare sluge upitale šta žele za večeru, Divna je odgovorila da želi salatu.
- Mislim da Era i Bora ne smeju da jedu ništa masno i da je i za njih najbolje da uzmu salatu, ali gljive nikako, jer su ih dovoljno jeli - rekla je Divna.
Posle kratkog života u izobilju i povratka u surovu realnosti, siromašni ukućani došli su do zaključka da su se umorili od „dugoročnog“ života u oskudnim uslovima. Bora je optužio Eru da je on kriv za sve, jer do ovoga ne bi ni došlo da na početku nije predao pobedu Aldenu.

Коментари