Umetnicko klizanje u Velikom Bratu VIP

Dvostruki aksl, piruete, šljokice, haljinice, "Bolero", "Labudovo jezero"... Da, sve to asocira na umetničko klizanje, ali kako to tek izgleda u izvođenju ukućana Velikog Brata.

Iako će Zimske Olimpijske igre zvanično biti otvorene u subotu, rano ujutru (po srednjeevropskom vremenu), u noći između četvrtka i petka na Košutnjaku su već počele Olimpijske igre, takmičenjem u klizanju. Nedostajala je samo čuvena komentatorka Milka Babović.

Siromašni i bogataši su se dobro uvežbali za nastupe, a oba dela kuće imala su po jedan ženski i muški solo nastup i parove.
Manekenka Tamara, (koja je uzgred konačno progovorila, tačnije čuli smo joj glas), otvorila je takmičenje izvođenjem tačke na muziku "Dama sa kamelijama", a u ime siromašnih parirao joj je Boki "Trinaeska", koji je zaista plenio na klizaljkama na muziku Lepe Brene, u haljinici sa karnerićima i majici Merlin Monro.
Boki se sve vreme tačke zavodljivo smeškao publici, ostvario je pravi odnos sa kamerom, a kako su mu tek letele šiškice! Na improvizovanom ledu poleteli su buketi cveća, a njegov trener, mama Divna Karleuša, bila je veoma zadovoljna, dobacujući mu: "Mahni publici", a kada je seo na klupu i: "Budi zadihana!" (kao kada pravi klizači završe tačku).
Veliki Brat je davao ocene za tehniku i ocene za umetnički dojam. Boki je za nijansu dobio bolje ocene od Tamare i njegovoj sreći nije bilo kraja.
Na "led" su potom izašli Era Ojdanić i Sarajlija Alden. Era je energično plesao na "Giljam dade", bio je to, po oceni Velikog Brata, "spoj Erosa i Tanatosa", pa je za umetnički dojam dobio "devetku", što ga je razgalilo baš kao i njegovog trenera Boru Drljaču.
Sarajlija Alden, koji je tvrdio da kliza od rođenja, pošteno se izlomio po podlozi, ali je jedini do tada zaista i klizao, ili što reče njegov trener Ervin, "jedini je koristio klizaljke". Ipak, mora se reći da bi i čuveni Jevgenij Plušenko bio zadovoljan.
A onda trenuci odluke - takmičenje meštovitih parova. Švaba i Crnogorka Sanja "klizali" su na "Bolero", Švaba joj je davao jabuku, ljubio joj ruku, ali Sanja se nije dala. Neuzvraćena ljubav...Švaba je dobio pohvale od Velikog Brata jer je odlično pokazao emociju u borbi za naklonost devojke.
Poslednji adut bogataša bili su Anabela i Mladen. Zaigrali su na sigurnu kartu - "Labudovo jezero". Mladen (Labud) i Anabela (Labudica) uživeli su se u svoje uloge, a na kraju tačke vrhunac - Labud je u očajanju zbog gubitka drage udarao rukom o podlogu.
Veliki Brat nije mogao da ostane ravnodušan na tako sjajan nastup: "Vi ste na pragu ruske škole klizanja!". Častio ih je sa dve "desetke" za tehniku i umetnički dojam.
(Mondo)

Коментари