Miloš Bojanić gazda Farme

Dnevni zadatak farmera je da donesu iz šume humus neophodan za plastenik. Miloš je izabrao Ivana, Dejana i Sajka da mu pomažu u izvršavanju zadatka. Mentor Proka je Milošu zadao i nedeljni zadatak - pravljenje tora za ovce i sađenje povrća u bašti, a dao mu je i savete kako da najbolje sprovodi dužnost gazde.

Miloš je ukućanima saopštio da hoće da im prenese svoje znanje i da svako mora sve da radi oko održavanja kuće i životinja. Napravio im je raspored zaduženja na tabli u dnevnoj sobi što su farmeri zbunjeno prihvatili.
Maca i Firči su konstatovali da na Farmi vlada virus gazdovanja i da čim neko postane gazda odmah uvod red, rad i disciplinu. Maja i Milena su ceo dan provele zajedno u kuhinji, ali nisu progovorile ni reč. Ćutke su završavale svoje poslove.
Marija je primetila da se ipak svi super slažu i da im treba neko malo da ih promrda. Zorica, Gagi i Ivan su napravili pesmicu povodom novih zaduženja vezanih za mužu krava.
Prvi po rasporedu za mužu krava bile su Zorica i Marija. Miloš ih je detaljno uputio i njih dve su posle manjih muka uspele da donesu mleko u kuću.
Gagi je uveče bio neraspoložen pa se savetovao sa Marijom i Zoricom oko svog ostanka na Farmi. Žalio se da se ne pronalazi u kući, da nema s kim da priča i da je inače potpuno drugačiji. Zorica je pokušala da ga uteši, rekla mu je da dobro razmisli da se posle ne bi kajao.
Maca, Firči i Mirjana su sačekali da svi legnu a onda su od Miloševog ozbiljog rasporeda zaduženja napravili smešni raspored pa su upisali da Zorica i Leon rade u jednoj smeni, a Raka i Bubamara u drugoj.

Коментари