Na Farmi prave sapun

Gazda Raka je u utorak i sredu na ružičastoj farmi organizovao pravljenje sapuna od svinjske masti, koji će im služiti kao sredstvo za trampu na pijačnoj prodaji.

Na mešanju sapuna, kako ne bi zagoreo, smenjivala se većina ukućana, a u toj veštini najviše su se isticali Maca, Marija i Deki, na čiji račun već danima farmeri zbijaju šale. U pojedinim trenucima Dejanovo ponašanje prelazi na nivo školarca, kome ništa nije jasno i postavlja uvrnuta pitanja na prilično jasne i konretne stvari, pa su farmeri stekli utisak da se voditelj „Lude kuće“ zavitlava sa njima.
Nakon što je Deki rekao da mu smesa, odnosno kiselina za pravljenje sapuna „bazdi“, te da sažaljeva one koji se bave tim poslom, novopečeni stručni savetnik za gasifikaciju je osuo paljbu po Dekiju.
- Kako možeš da kažeš da kiselina smrdi? Koju kiselinu znaš? Znaš li uopšte šta je to kiselina?
- pitao ga je Raka.
- Ono što je kiselo - odgovorio mu je Deki.
- Bože, pričam kao sa malim detetom. Šta sadrži kiselinu? - nastavljao je Raka sa pitanjima.
- Ono što je u krastavcima.
- Pa, je lž ti smrdi ta kiselina? Znaš li kako se zove?
- Krastavičava, otkud znam? Pa, smrdi. Vi je niste pomirisali. Došao sam lepo da vam pomognem, a vi me napadate.
- Bože, jesi li učio srednju školu? Pa, ne mogu matorog konja od 30 godina da učim o kiselinama. To se uči u sedmom razredu. Koju organsku kiselinu znaš? Jesi li čuo za mravlju, sumpornu kiselinu... Znaš li oznaku za sumpornu kiselinu?
- Kis O2!
- Ma, idi bestraga! Ti si beznadežan slučaj.
- Izgleda je sramota ne znati, a sramota pitati - konstatovao je Deki, a zatim se uputio u radionicu da pravi korpe od pruća.
Inače, osim pravljenja sapuna, na farmi se u sredu praktično ništa zanimljivo nije događalo. Utisak je da su se ukućani složili u jednom, a to je da se neće svađati. Sve zadatke do sada obavljaju bez trzavica, pa će „pakleni mozgovi“ koji stoje iza ovog rijalitija pod hitno morati da smisle nešto što će ubrzati šou, jer ovako ukućani a i sama „Farma“ postaju sve dosadniji.
(Novosti)

Коментари