RRA: Prekršajna prijava protiv "Farme"

RRA doneo odluku podnese prekršajnu prijavu protiv televizije Pink zbog sadržaja emisije "Farma". RRA pokreće postupak i protiv Košave zbog emisije "Luda kuća" i protiv RTS-a zbog emitovanja reklama za pivo od 18 do 06 časova.

Savet RRA doneo je odluku da se protiv televizije Pink pokrene prekršajni postupak zbog sadržaja u rialiti-programu "Farma" koji mogu da "škode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju dece i omladine".

RRA saopštava da je, nakon ranije intervencije Saveta RRA, televizija Pink uložila vidljiv napor da program „Farma" uskladi sa važećim propisima i posle toga nisu zabeleženi teži prekršaji Zakona o radiodifuziji niti Kodeksa ponašanja emitera, ali je odluka o pokretanju prekršajnog postupka doneta zbog ranijih neprihvatljivih ekscesa u programu televizije Pink koja emituje ovaj rialiti-program.

Takođe, zbog ovog prekršaja Zakona o radiofuziji odlučeno je da se pokrene postupak i u slučaju emisije „Luda kuća" televizije Košava.

Protiv Radio-televizije Srbije RRA će podneti prekršajne prijave zbog emitovanje reklama za pivo, što je nedozvoljeno u vremenskom intervalu od 18 do 6 časova. Reč je o oglasnim sadržajima koji se na RTS-u emituju neposredno pre prenosa utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu.

Prijave sudiji za prekršaje biće podnete i protiv svih nacionalnih emitera kod kojih su zabeleženi prekršaji Zakona o oglašavanju.

Коментари