Ekrem gazda farme

Poslednji izbačeni farmer Čeda Čvorak za ovonedeljnog gazdu imenovao Ekrema Jevrića. Pomoćnik koji će mu pomagati oko "trenslejtinga" je Aca Ilić.

Nova nedelja na imanju, novi "boss" - Gospoda Ekrem Jevrić. Gazda je, odmah po inauguraciji, rešio da ne naređuje kao što su to činili njegovi prethodnici, već da pomogne farmerima.
"Mene najbitnije hranu da donesemo. To je 'number one'. Ja mogu tamo na pijaci da otpevam tri, četiri pesme, ali moramo nešto i da damo na pijaci. Sve ostalo ćemo lepo da radimo. Žene neće da idu napolje, najglavnija je 'igijena nek budu u kući", bile su prve reči gazde Ekrema.



Ostatak dana nakon imenovanja gazde, protekao je u dogovaranju detalja oko predstojeće svadbe, ali i isprobavanju umešnosti farmera u pravljanju vina. Znaju znanje, pitajte Peju i Bakija, čim se otrezne.

MANJE VINA, MANJE VINA...
Umesto da se posvete pravljenju spiska namirnica koje su im potrebne za pripremu svadbe i šivenje venčanice koju će u četvrtak nositi, a onda u gazdinoj kući skinuti Katarina, farmeri i dalje rezimiraju trenutak kada je Vendi oplela po Tini i njenoj porodici, ali i isprobavaju plodove svog rada - vino.
"Jako vino, a hrane nema", kukale su žene kada su videle Bakija i Peju. Peja se "iskusno" držao, malo "otvarao dušu", malo tražio "retrovizor sa svoje kacige", a Baki se teturao...
"Da sam znala da će ih toliko uhvatiti dala bi im onu kožicu koju sam ostavila kučetu da žvaću...", rekla je Eva nakon što je videla da Bane i Peja vode Bakija napolje da povrati...
Ručak je ubrzo stigao, a za stolom nije bilo aktera "vinske afere" - ležali su u krevetima sa kofama pored uzglavlja...za svaki slučaj.
(MONDO)

Коментари