A sada i "ćurkizam"

Na imanju u Lisoviću opet su se pojavili slučajevi o kojima je morao da odlučuje sud VIP seljaka. Najzanimljivija je bila Ekremova tužba protiv Jasmine Ane i Katarine za širenje bolesti - "ćurkizam".

Boki je samo dan pre nego što je izbačen sa imanja Ekremu rekao da Jasmina i Kaća boluju od "ćurkizma" koji je neizlečiva bolest koju je otkrio "doktor Dejan Milićević", za kojeg Ekrem nije ni čuo.

"Ta bolest je zarazna. Najgora bolest koja postoji. Jel vidiš kako im oči svako malo odu gore, a ova Katarina samo klepeće očima", objašnjavao je Boki a Ekrem je ponavljao za njim, ali je uporno govorio "ćurklizam".

Kada je savladao naziv ove "bolesti savremenog doba", odlučio je da Jasminu Anu i Katarinu tuži za nemerno širenje bolesti, a sudija je bio Boki 13.

"Ako patite od ćurkizma onda je sigurno i da svakodnevno pijete alkohol. Isti deluje i na fizički izgled, vidite ovaj teleći pogled i tu mutavu facu - to su simptomi", objasnio je sudija, a na Zoranino pitanje kako se ta bolest prenosi, može li dodirom, Eva je imala odgovor: "Ne može dodirom ali može k***m."

Naravno, suđenje je na kratko prekinuto da bi se svi lepo ismejali, a onda se porota povukla. Bane je bio predsednik porote koja je rešila da proces odloži, a Kaća mora da provede noć u gazdinoj kući (a on je gazda) da bi se utvrdilo da li zaista boluje.

Boki je sinoć izbačen jer nije u potpunosti ispunio tajni zadatak, pa će naknadno biti određen novi sudija koji će doneti presudu...



I dok je Bane navijao za još jednu noć sa Kaćom, ona je "farmerskom sudu" podnela zahtev za razvod jer je meneken izneverio njenu ljubav.

Jasmina Ana je branila Kaćina prava, a Boki 13 je bio Banetov advokat u sporu koji je sudio Marjan.

"Samo što je prošao medeni mesec, a Bane se pokazao kao neveran muškarac. Moja klijentkinja je jako povređena i traži poništenje braka i podelu imovine", otvorila je Jasmina slučaj.

Međutim, Boki je u Banetovu odbranu rekao da prema njegovoj proceni, okrivljenog napolju čeka "najmanje 6.000 devojaka" i da on ne brine za njega.

"Moj klijent je bio predmet manipulacije i jedne ženske igre."

Sudija im je dao mogućnost i da se pomire, ali Kaća nije pristala već je tražila da joj se daju dušek i ćebe, stečeni u braku, i alimentaciju od 10.000 dinara - za mesečnu nabavku šminke.

"Samo 10.000? Ma daćemo vam 20.000", rekao je Boki na Banetovo zaprepaštenje.


Коментари